Online Ordinacija

Jednostavnija regulacija šećerne bolesti

article image

Samokontrola

lipanj 26, 2020 08:35

Osobe sa šećernom bolešću suočene su s brojnim izazovima, koji uključuju redovito mjerenje razine glukoze u krvi, analizu očitanja, odluke o tjelovježbi ili prilagodbi unosa hrane, ili izračun doze inzulina, ako je potrebno. To može prouzročiti mnoštvo nedoumica, posebno u osoba koje su tek nedavno dijagnosticirane. Od znatne pomoći može biti pouzdani uređaj za mjerenje glukoze u krvi. Novi uređaj CONTOUR®NEXT ima praktične značajke koje život sa šećernom bolešću mogu učiniti jednostavnijim.

author

MEDILAB ONE

Novi uređaj CONTOUR®NEXT dolazi s unaprijed namještenim postavkama tako da je spreman za rad odmah nakon otvaranja kutije. Njegov veliki zaslon s brojkama koje se lako čitaju i gumene tipke protiv klizanja čine ga jednostavnim za rukovanje, čak i neiskusnim korisnicima. Individualni rasponi ciljnih vrijednosti jednostavno se mogu prilagoditi prema preporuci liječnika.

 

Značajka Svjetla ciljnih vrijednosti (smartLIGHT™) olakšava razumijevanje izmjerenih vrijednosti

Previsoko, prenisko ili točno koliko treba? Ponekad je teško razumjeti brojne različite rezultate mjerenja. Ovdje značajka Svjetla ciljnih vrijednosti (smartLIGHT™) pruža dodatnu podršku korisnicima sa šećernim bolešću. Ova značajka se koristi svjetlom s jasnim i intuitivnim sustavom označavanja u boji koji pojašnjava značenje izmjerenih vrijednosti: crvena označava očitanje koje je ispod ciljnog raspona, žuta ono koje je iznad, a zelena pokazuje da je očitanje unutar ciljnog raspona. Takvo dobivanje trenutačnog tumačenja vrijednosti glukoze u krvi omogućuje korisnicima brže razumijevanje i donošenje odluka potrebnih za jednostavniju regulaciju šećerne bolesti.

 

Nadopuna senzora u 60 sekundi može uštedjeti test senzore

Ako uzimanje kapljice krvi nije bilo uspješno zbog npr. slabe cirkulacije ili tremora ruku, uređaj CONTOUR®NEXT dozvolit će dodavanje još krvi na isti test senzor. Ovo je jedini uređaj koji pri tome prikazuje odbrojavanje od 60 sekundi, kao bi olakšao ovaj proces. Na ovaj način je moguće izbjeći potrebu za trošenjem dodatnog test senzora.

Koristeći se sustavom ovog uređaja i pripadajućih test senzora CONTOUR®NEXT, osobe sa šećernom bolešću mogu se osloniti na očitanja visoke razine točnosti.1 Istraživanja su pokazala da visoka razina točnosti uređaja za mjerenje glukoze u krvi može poboljšati HbA1c i reducirati hipoglikemije.

 

Ovaj uređaj  dostupan je i u Republici Hrvatskoj zahvaljujući tvrtki MEDILAB ONE d.o.o., ekskluzivnom zastupniku proizvoda tvrtke Ascensia Diabetes Care. Tvrtku otprije poznajete po novoj generaciji proizvoda CONTOUR® , među kojima sve osobe s različitim potrebama mogu pronaći svaka svoj uređaj koji njima najviše odgovara. Pomoći svakome pronaći pravu mjeru u životu sa šećernom bolešću, glavna je nit vodilja tvrtke MEDILAB ONE. Svoju posvećenost donošenju inovativnih i praktičnih rješenja koja će osobama sa šećernom bolešću život s njihovom bolešću učiniti jednostavnijim, ova tvrtka nastavlja i dalje. Već u sljedećim mjesecima očekuju se dodatne novosti koje će razveseliti mnoge osobe sa šećernom bolešću.

 

cta image

Najčešća pitanja

Imate pitanje? Provjerite bazu najčešćih pitanja o našim proizvodima i uslugama.

Saznaj više