Novosti

DEXCOM ONE – jedna promjena za bolju kontrolu dijabetesa

article image

Društvena odgovornost

prosinac 15, 2022 14:39

Otkrijte lakoću kontinuiranog mjerenja bez kalibracije i skeniranja.

U drugoj polovici ove godine tvrtka MEDILAB ONE potpisala je ugovor s tvrtkom Dexcom, Inc., predvodnikom u transformaciji tehnologije namijenjene skrbi za osobe s dijabetesom i kontroli te bolesti. Svojom suradnjom tvrtke su omogućile i osobama u Hrvatskoj živjeti život u pravoj mjeri uz sustav za kontinuirano mjerenje glukoze Dexcom ONE. Jedan mali uređaj i jedna jednostavna aplikacija vode jedan korak bliže boljoj kontroli dijabetesa.

Već više od 30 godina tvrtka MEDILAB ONE donosi na tržište Republike Hrvatske najmoderniju tehnologiju, inovativne proizvode, informacije i podršku, kojima nastoji pomoći u pronalaženju one mjere koja je pojedincu potrebna za uspješno suočavanje s bolešću i svakodnevne pozitivne pomake. U skladu s dosadašnjim djelovanjem, ove godine na tržište Republike Hrvatske dovodimo sustav za kontinuirano mjerenje glukoze Dexcom ONE. Upotreba tehnologije kontinuiranog mjerenja glukoze (CGM) od velike je pomoći bolesnicima i zdravstvenim djelatnicima u stjecanju boljeg uvida u kretanja glukoze i postizanju bolje regulacije bolesti.

“Suradnja s tvrtkom Dexcom u dovođenju novog sustava za kontinuirano mjerenje Dexcom ONE, čast  je i zadovoljstvo za MEDILAB ONE, no prije svega je to veliki uspjeh za osobe s dijabetesom u našoj zemlji. U vremenu u kojem moderna tehnologija igra sve važniju ulogu u upravljanju dijabetesom, kontinuirano pridonosimo kvaliteti ponuđenih rješenja. Drago nam je što možemo olakšati pristup ovom inovativnom CGM sustavu te na taj način utjecati na poboljšanje kvalitete života osoba s dijabetesom u Hrvatskoj,” izjavila je Martiana Džepina, direktorica tvrtke MEDILAB ONE.

Govoreći u ime Dexcoma, Alex Moussa, generalni direktor i viši potpredsjednik za regiju EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika) rekao je: „U tvrtki Dexcom posvećeni smo osiguravanju veće dostupnosti kontinuiranog mjerenja glukoze za osobe s dijabetesom. Dolazak uređaja Dexcom ONE u Hrvatsku osigurava veću dostupnost uređaja za kontinuirano mjerenje osobama s dijabetesom, te im daje potpuniji uvid u vrijednosti razine glukoze i trendove za bolje upravljanje dijabetesom, a u konačnici omogućuje kvalitetniji način života.“

Dexcom ONE osobama s dijabetesom omogućuje neprestano praćenje razine glukoze putem pametnih telefona† ili prijemnika‖, bez prethodnog ubadanja u prst* ili skeniranja senzora, što rezultira kvalitetnijom regulacijom bolesti, zdravijim načinom življenja i većim samopouzdanjem.

 

Primjerice, Nenad Šimunko, predani sportaš i prva osoba s dijabetesom na svijetu koja je završila trostruki ultratriatlon Ironman, nedavno se pridružio Dexcomovoj globalnoj zajednici Warriora – skupini ljudi koji spremno dijele svoja iskustva s dijabetesom i zagovaraju važnost CGM-a. Šimunko je podijelio i svoje dosadašnje iskustvo s najavljenim sustavom: „Iznimno sam sretan što se među prvima u Hrvatskoj imam priliku koristiti sustavom za kontinuirano mjerenje glukoze Dexcom ONE. Uređaj mi šalje upozorenja svaki puta kada je razina glukoze viša ili niža od unaprijed postavljenih vrijednosti – zbog toga mogu biti miran i usredotočiti se na trening i ostale svakodnevne obveze.”

“Radujem se što ću s oboljelima diljem Hrvatske moći podijeliti na koje im sve načine može pomoći uređaj Dexcom ONE“, istaknuo je Šimunko.

 

 Značajke sustava Dexcom ONE koje korisnicima omogućuju preuzimanje kontrole nad dijabetesom:

  • Očitavanje razine glukoze u stvarnom vremenu: pratite trenutne razine glukoze i trendove u bilo kojem trenutku na Dexcom ONE aplikaciji za pametni telefon† ili putem prijemnika.
  • Iznimna točnost1: Donosite pouzdane odluke o liječenju (uzimanju inzulina) u stvarnom vremenu bez uboda u prst*, skeniranja ili kalibracije.
  • Individualno prilagodljiva zvučna upozorenja za visoku ili nisku razinu glukoze: budite bezbrižni, jer će vas sustav Dexcom ONE upozoriti kada razina glukoze prijeđe unaprijed postavljeni prag visoke i niske razine glukoze. Uz opciju odgode prvog upozorenja za visoku razinu, korisnici mogu dodatno prilagoditi sustav kako bi odabrali hoće li i kada primati upozorenja za visoku razinu glukoze – kako bi izbjegli zamor od upozorenja.
  • Fleksibilan, praktičan i diskretan: senzor Dexcom ONE prikladan je za osobe starije od dvije godine i može se nositi do 10 dana na trbuhu, nadlaktici ili stražnjici (2 – 17 godina starosti). Njegova diskretna veličina, čini ga gotovo nevidljivim ispod odjeće i ujedno je vodootporan i može se koristiti prilikom tuširanja i plivanja§.
  • Jednostavna primjena: sustav Dexcom ONE opremljen je jednostavnim aplikatorom senzora koji se aktivira jednim dodirom, a sve funkcije su dostupne u jednoj aplikaciji† koja prikazuje trenutne podatke, kao i one iz prošlosti, te nudi videozapise za obuku za lakši početak. Dostupan je i dodatni prijemnik.

Detaljne informacije o samom uređaju potražite na linku.

 

O tvrtki Dexcom, Inc.

Tvrtka Dexcom, Inc. od 1999. godine pomaže osobama s dijabetesom da preuzmu kontrolu nad svojom bolešću korištenjem inovativnim sustavima za kontinuirano mjerenje glukoze (CGM). Tvrtka posluje diljem Europe, a njezino se sjedište nalazi u gradu San Diego u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. Predvodnik je u području tehnologije namijenjene skrbi za osobe s dijabetesom. Osluškujući svoje korisnike, njihove skrbnike i pružatelje usluga, tvrtka diljem svijeta pojednostavljuje i poboljšava regulaciju dijabetesa.

Uvrštavanjem sustava za kontinuirano mjerenje glukoze Dexcom ONE u svoj portfolio svjetskih brendova za regulaciju šećerne bolesti, tvrtka MEDILAB ONE potvrđuje svoje dugogodišnje iskustvo kao jedna od vodećih tvrtki u području medicinskih proizvoda za šećernu bolest, koja promovira podizanje svijesti i skrbi za osobe sa šećernom bolešću. Posebno nas veseli što proizvod donosimo na tržište u ovo blagdansko vrijeme, poput božićnog poklona za sve osobe koje boluju od šećerne bolesti.

Uživajte u slobodi kontrole dijabetesa bez potrebe za ubodima u prst! Dexcom ONE ne zahtijeva kalibraciju niti ubode u prst*, čak niti za donošenje odluka o liječenju povezanih sa šećernom bolešću. Zar to nije najbolja vijest ikad?

 

Kako do sustava Dexcom ONE u Hrvatskoj

Proizvod će uskoro biti dostupan i u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama.

 

 

Nenad Šimunko je sponzoriran od strane tvrtke Dexcom. 

* Ako upozorenja ili očitavanja Dexcom ONE ne odgovaraju vašim simptomima ili očekivanjima, upotrijebite glukometar kako biste donijeli odluku o liječenju. 

† Popis kompatibilnih uređaja dostupan je na stranici www.dexcom.com/compatibility.

‖ Prijemnik se može nabaviti kao dodatni uređaj za prikaz očitavanja razine glukoze

1 Dexcom ONE upute za upotrebu

§ Podaci iz istraživanja tvrtke SmartUp “Upoznatost Hrvata s dijabetesom”, iz listopada 2022.

cta image

Najčešća pitanja

Imate pitanje? Provjerite bazu najčešćih pitanja o našim proizvodima i uslugama.

Saznaj više