Novosti

Omnipod DASH® sustav za upravljanje isporukom inzulina od danas je dostupan na hrvatskom tržištu

article image

Novost

prosinac 2, 2020 16:25

Omnipod DASH® sustav za upravljanje isporukom inzulina omogućuje jednostavniju isporuku inzulina osobama sa šećernom bolešću tipa 1 te pruža slobodu liječenjem uređajem POD

Zadovoljstvo nam je izvijestiti o realiziranoj suradnji s globalnom tvrtkom Insulet, proizvođačem renomiranih inzulinskih pumpi Omnipod te Vam danas predstavljamo Omnipod DASH® sustav za upravljanje isporukom inzulina.

 

MEDILAB ONE je još prije 17 godina, kao dio svoje matične tvrtke MEDiLAB, doveo u Hrvatsku prvu inzulinsku pumpu. Danas nastavljamo svoju misiju plasiranja na tržište inovativnih, kvalitetnih i globalno prepoznatih proizvoda, za koje vjerujemo da će poboljšati kvalitetu života osobama sa šećernom bolešću. Sigurni smo kako će dostupnost Omnipod DASH sustava posebno obradovati sve one koji iščekuju dolazak ovog iznimnog proizvoda na naše tržište, izjavila je direktorica MEDILAB ONE Martiana Džepina.

 

Omnipod DASH® sustav je novi, jednostavan i diskretan način isporuke inzulina bez katetera koji osobama sa šećernom bolešću tipa 1 pomaže da žive život punim plućima. Poznata tehnologija nalik pametnom telefonu je jednostavna za upotrebu i neosjetno se uklapa u njihove svakodnevne živote.

 

Uređaj se sastoji od vodonepropusnog POD-a bez katetera koji se može nositi na bilo kojem mjestu gdje bi si osobe sa šećernom bolešću inače ubrizgale injekciju inzulina te od modernog i intuitivnog uređaja za upravljanje (PDM) s dodirnim zaslonom. Isporuka inzulina je vrlo diskretna. Bluetooth® bežična tehnologija omogućena je na uređaju Personal Diabetes Manager  (PDM) koji kontrolira sve funkcije Pod-a. Uređaj nudi mogućnost prilagodbe postavki, postavljanja bazalne doze inzulina na nulu te inzulinsko-ugljikohidratnih omjera (0,1 g/U).

Osim toga, dostupna je i karta položaja uređaja POD za praćenje izmjena mjesta isporuke inzulina, što je korisno za optimalnu apsorpciju inzulina te pomaže u izbjegavanju problema s kožom.

 

Omnipod DASH® sustav za upravljanje isporukom inzulina trenutno je dostupan u slobodnoj prodaji u maloprodaji tvrtke MEDILAB ONE te vjerujemo kako će isti biti prepoznat od strane nadležnih institucija te dodan na  listu ortopedskih i drugih pomagala Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, čime bi bio dostupniji još većem broju osoba sa šećernom bolešću kojima je ovakva terapija potrebna.

 

Prije prelaska na sustav Omnipod DASH® potrebno je savjetovati se s Vašim liječnikom dijabetologom koji će ocijeniti Vašu podobnost za primjenu Omnipod DASH® sustava za upravljanje isporukom inzulina.

Više informacija o proizvodu kao i odgovore na dodatna pitanja, saznajte putem besplatnog telefona 0800 900 889, putem e-pošte: Omnipod-HR@medilabOne.com ili posjetite www.medilabOne.com.

cta image

Najčešća pitanja

Imate pitanje? Provjerite bazu najčešćih pitanja o našim proizvodima i uslugama.

Saznaj više